متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۴/02/26
استان البرز، شهرستان کرج
توسط آیت الله حسینی همدانی
بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ
اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ
اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد
وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ
وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین
عباد الرحمن اوصیکم و نفسی بتقوی الله. اهل تقوا بنا به فرموده قرآن کریم شیطان را دشمن آشکار خودشان میدانند و سعی دارند که با او هوشیارانه برخورد کنند. امیرالمومنین علیه السلام بعد از اینکه خبر داد که شیطان چه موجودی است و چه گذشتهای و در درگاه خداوند چه موقعیتی داشته که همه آن مواهب را به خاطر تکبری که داشت از دست داد و اینکه قسم خورده بندگان خدا را از پا در بیاورد و در حقیقت دشمن قسم خورده ماست.با چنین موجودی مواجه هستیم که چیزی برای از دست دادن ندارد و با ابزارش که یکی از آنها وسوسه است حمله میکند و افراد را زمین گیر میکند.
بعد از بیان این مطالب امیرالمومنین شروع میکنند به توضیح دادن راجع به موقعیت خود شیطان.
«فَأَصْبَحَ أَعْظَمَ فِي دِينِکمْ حَرْجاً وَ أَوْرَى فِي دُنْيَاکمْ قَدْحاً مِنَ الَّذِينَ أَصْبَحْتُمْ لَهُمْ مُنَاصِبِينَ وَ عَلَيْهِمْ مُتَأَلِّبِينَ» پس شیطان بزرگترین مانع برای دینداری و زیانبارترین و آتش افروزترین موجود برای دنیای شماست.
شیطان از کسانی که دشمن سرسخت شما هستند و برای در هم شکستنشان شما کمربستهاید خطرناکتر است. بنابراین شیطان برای به تباهی کشیدن دین شما از همه دشمنانتان بزرگتر است.
در این عبارت حضرت از فساد و تباهی تعبیر به جرح کردند چون جراحت خودش نوعی فساد است. فساد در عضو است. از وسوسههای شیطانی تعبیر به آتش زنه و آتش کرده است. چون ذرات آتش را دیدهاید که هرجا بیفتد آتش به پا میکند. تباهی و نابودی به وجود میآورد. هرجا وسوسههای شیطان باشد کینه و دشمنی هست و اختلاف و از هم پاشیدگی افراد و جامعه هست. و از همه اینها بدتر اینکه عظمت اجتماع را از بین میبرد. و هستی افراد را نابود میکند. جامعه منسجم را متفرق میکند.
حضرت در این عبارت شیطان را در از بین بردن دنیا و آخرت انسانها از هر دشمنی دشمنتر معرفی میکند. چرا چون وسوسههای او ریشه هر فساد و نابودی است. که وقتی متوجه انسان میشود حتی وقتی دشمنان خارجی برای ما نقشه میکشند آنها هم باز تحت تاثیر شیطان هستند.
بعد امام علیه السلام به مردم دستور میدهد که خودتان را علیه این دشمن آماده کنید و برای دفع او با همه قوا حاضر شوید. برای از بین بردن فتنههایی که میکند کوشش کنید «فَاجْعَلُوا عَلَيْهِ حَدَّکمْ وَ لَهُ جِدَّکمْ».
بعد امام برای فاصله گرفتن و بر حذر بودن دوباره شیطان را برای مردم معرفی میکند و توضیح میدهد «فَلَعَمْرُ اللَّهِ لَقَدْ فَخَرَ عَلَى أَصْلِکمْ وَ وَقَعَ فِي حَسَبِکمْ وَ دَفَعَ فِي نَسَبِکمْ» نشانههای دشمنیهای شیطان همین است که بر اصل طینت و شالوده وجودی انسان فخر و مباهات کرد. خودش را برتر و بالاتر دانست.
در آیه شریفه دارد که خدای تعالی سوال میکند که «قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلَّا تَسۡجُدَ إِذۡ أَمَرۡتُكَ قَالَ أَنَا۠ خَيۡرࣱ مِّنۡهُ خَلَقۡتَنِي مِن نَّارࣲ وَخَلَقۡتَهُۥ مِن طِينࣲ». چه چیزی مانع تو شد که وقتی امر شدی به سجده بر آدم و نکردی؟ گفت چون من بهتر هستم. آیات دیگری هم در صور مختلف قرآن به همین مسئله اشاره دارد با عبارات دیگر که او خودش را بهتر دید و تکبر کرد.
بعد حضرت فرمود لشکریانش را که طرفداران باطل هستند به منظور جنگ با مومنان و یا گمراه کردن مردم بسیج کرده است و بر سر راه حقی که مسیر رسیدن به کمالات است در آن مسیر در حرکت است و مانع رفتن میشود. عبارت از امیرالمومنین است ولی در قرآن کریم هم اشاره شده که او بر صراط مستقیم شما مینشیند تا مانع انجام کار خیر و ثواب شود. و اگر بخواهید خدای نکرده گناهی مرتکب شوید نگاه به نامحرم کنید صدایی بشنوید بلافاصله انجامش میدهید.
هر وقت کسی خواست کار درستی که مطابق عقل و شرع است انجام دهد او با لشکریان پیاده و سوارش حمله میکند. با وسوسه و شیطنت منحرف میکند و به سمت باطل انسان را میکشاند. ما را از چهار طرف احاطه کرده نمیگذارد که مردم حدود الهی را رعایت کنند و در مسیر خدا حرکت کنند و اگر شیطان چیره شود دیگر مقاومت را میگیرد. وقتی هم که تسلیم شدند مردم او شروع میکند به سواری گرفتن از اول سلطه ندارد فقط دعوت دارد؛ «وَ أَجْلَبَ بِخَيْلِهِ عَلَيْکمْ وَ قَصَدَ بِرَجِلِهِ سَبِيلَکمْ يَقْتَنِصُونَکمْ بِکلِّ مَکانٍ وَ يَضْرِبُونَ مِنْکمْ کلَّ بَنَانٍ لَا تَمْتَنِعُونَ بِحِيلَةٍ وَ لَا تَدْفَعُونَ بِعَزِيمَةٍ فِي حَوْمَةِ ذُلٍّ وَ حَلْقَةِ ضِيقٍ وَ عَرْصَةِ مَوْتٍ وَ جَوْلَةِ بَلَاءٍ». با سپاهیان سواره خودش به شما هجوم آورده و با لشکریان پیاده خودش راه شما را بسته که هر کجا شما را پیدا کنند و دسترسی به شما داشته باشد شما را شکار کند. دست و پای شما را قطع میکند نه میتوانید با حیله و نقشه آنها را پراکنده کنید و نه با سوگندی که قادر هستید از سر راهتان دورش کنید.
چون کمینگاه شیطان ذلت آور است امیرالمومنین فرمود. رگ آور است و جولانگاه بلا و سختیهاست. کلماتی که امام به کار برده است خیلی دقیق است «حَوْمَةِ / حَلْقَةِ /عَرْصَةِ / جَوْلَةِ»و خیلی جای صحبت دارد. همه اینها کنایه از دنیاست که انسان با بیتوجهی به همین دنیا برای خودش خواری و ذلت درست میکند. در همین دنیا زمینه هلاکت خودش و از بین رفتن آخرتش را فراهم میکند.
لذا به دشمنیهای شیطان و روشهای عملکردی او اشاره میکند و مردم را راهنمایی میکند تا در دام این ملعون گرفتار نشوند. مهمترین فرمانی که اینجا میدهد این است که دلهای خودتان را از آلودگیهای کبر و خودپسندی پاک کنید. این اولین بزنگاه است که خود شیطان را هم همین کبر نابود کرد. کبر و نخوت خودپسندی مربوط به دوران جاهلیت هم بود؛ «فَأَطْفِئُوا مَا کمَنَ فِي قُلُوبِکمْ مِنْ نِيرَانِ الْعَصَبِيَّةِ وَ أَحْقَادِ الْجَاهِلِيَّةِ فَإِنَّمَا تِلْک الْحَمِيَّةُ تَکونُ فِي الْمُسْلِمِ مِنْ خَطَرَاتِ الشَّيْطَانِ وَ نَخَوَاتِهِ وَ نَزَغَاتِهِ وَ نَفَثَاتِهِ» شرارههای آتش تعصب و کینههای جاهلی را در قلب خودتان خاموش کنید. همه آن فسادها و پلیدیهایی که در قلب انسان واقع میشود ریشهاش در جاهلیت و عصبیت است. تکبر و خودپسندی و نخوت در دل مسلمان از آفتهای شیطان است. این را امیرالمومنین میفرماید.
اگر دیدید خودشیفتگی دارید و خودتان را خیلی قبول دارید بدانید که شیطان لانهای آنجا کرده است. بعد حضرت میفرماید «مِنْ خَطَرَاتِ الشَّيْطَانِ وَ نَخَوَاتِهِ وَ نَزَغَاتِهِ وَ نَفَثَاتِهِ» مثل غرورها کششها و وسوسهها اینها کارهای شیطان است و مواظب باشید.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد
وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ
وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی
وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد
وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ
خودم و همه شما خواهران و برادران ایمانی را در این روز جمعه به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت میکنم. اهل تقوا در همه حال توکل و توجهشان به خداست امیرالمومنین علیه السلام در ادامه حکمت ۳۳۵ از حکم نهج البلاغه فرمودند: «النّاسُ مَنقوصُونَ مَدخولونَ إلاّ مَن عَصَمَ اللّه ُ» مردم گرفتار کمبودها و آفتها هستند مگر آن کسی را که خدا نگه دارد. اینجا امام ما را متوجه کرده بر کاستیهای طبیعی که انسان به آن نیاز دارد و در آن کم است تا از راه اکتساب آنها را جبران کند. منقوص و مدخول به کسی میگویند که عیب و نقصی در او باشد. گاهی این نقص در عقل است گاهی در اعمال و رفتار و اخلاق است. گاهی در اعتقادات است. افرادی که غرق در معصیت هستند فکر میکند در آینده توفیق پیدا میکند که توبه کند. امام هشدار میدهد که این عیبها به درونت سرایت میکند و راه توبه و جبران را میبندد. هرگز امروز و فردا نباید کرد و دچار تسویف نباید شد. انشالله از فردا انشالله از شنبه نباید داشته باشد برای جبران نواقص باید به سرعت عمل کرد. بعد امام علیه السلام شروع به بیان نشانههای این گروه میکنند که این گروه چه ویژگیهایی دارند که این را در نوبت بعد عرض میکنم.
ماه ذیالقعده ماه انس با امام رئوف امام رضا علیه السلام و زیارت مخصوص حضرت است که به روایتی شهادت آن حضرت هم در روز ۲۳ ذیالقعده واقع شده است. پیشاپیش این روز را به همه شما تسلیت عرض میکنم. انشالله خدای تعالی همه ما را از شیعیان و موالیان امام رئوف قرار دهد.
امام کاظم علیه السلام درباره ثواب زیارت پسر بزرگوارشان فرمودند: هر کس او را زیارت کند و یک شب بیتوته داشته باشد مثل کسی است که خدا را در عرش زیارت کرده است. ما البته معنای این روایات را خوب نمیفهمیم که یعنی چه که خدا را در عرش زیارت کردن!
راجع به حضرت رضا و اهل بیت علیهم السلام روایات زیادی داریم که پایگاه بلند و رفیعی دارند. رسول خدا فرمودند هر کس را که خداوند با شناخت اهل بیت من و ولایت ایشان بر او منت نهاده باشد خداوند همه خیر را برای او گرد آورده است. این روایت به ما توصیه میکند که در شناخت اهل بیت باید بیشتر کار کنیم. شناخت ما کم است حتی شناخت ابتدایی. جایگاه امامت و ولایت را نمیشناسیم.
حضرت آقا در دیداری که سال گذشته با اعضای کنگره جهانی امام رضا علیه السلام داشتند به سه محور مهم توجه دادند: که یکی از آنها وجود نقایص زیاد نسبت به شناخت ائمه در جامعه شیعه بود. فرمود شیعهها ائمه را خوب نمیشناسند. یعنی اول خود ما باید سطح شناختمان نسبت به ائمه را بالا ببریم.
و دوم مطلبی که گفتند این بود که باید ائمه را در سه بعد معنوی و سبک زندگی و سیاست به دنیا معرفی کرد. به محض اینکه معرفی کنیم جلب میشوند. کما اینکه افرادی کتاب خواندند راجع به بعضی ویژگیهای اهل بیت متمایل شدند. و بصیرت پیدا کردند و مستبصر شدند.
و سوم لزوم استفاده از شیوههای درست و اثرگذار در انعکاس جهانی معارف ائمه. غیر از شناخت ائمه آنها معارفی دارند که باید به دنیا عرضه کرد. الان مثلاً راجع به وسایل حیوانات و گیاهان و مسائل جاری که مردم با آن سر و کار دارند چقدر ما روایت داریم که مثلاً باید با حیوانات چگونه رفتار کرد همینها به مردم دنیا عرضه شود میبینید که متمایل میشوند. معارف ما میفرماید که شما به حیوان هم نمیتوانید دروغ بگویید. این دین ماست که اگر اینها را به دنیا معرفی کنند ببینید که چقدر متمایل میشوند.
یا مثلاً در بعد سیاسی مبارزه با طاغوت و حاکمیتهای غیر الهی. یکی از ماموریتهای اصلی ائمه علیهم السلام همین مبارزه با طاغوتها بوده است. بنابراین باید یک برنامهریزی مستمر برای فهم زندگی ائمه و معارف ائمه اول برای خودمان ترسیم کنیم خوب یاد بگیریم و بعد آن را توسعه دهیم و منتشر کنیم.
این روزها سالگشت شهادت خادم آستان قدس رضوی و خادم جمهور آیت الله شهید سید ابراهیم رئیسی است. سال گذشته این روزها برای ملت عزیز و مهربان ما خیلی سخت گذشت. کسی که در روز ولادت امام هشتم خدمت مقدس خودش را شروع کرد و در روز ولادت امام هشتم هم آسمانی شد و از خودش آثار ماندگاری را به جای گذاشت. مثل ویژگیهای معنوی و اخلاقی و مهارتهای مدیریتی و روحیه انقلابی و جهادی؛ اما بزرگترین میراث او نشان دادن مدیریت تراز انقلاب بود.
حضرت آقا در نوروز سال ۹۶ درباره مدیریت انقلابی مطالباتی داشتند. فرمودند: ما هرجا یک مدیریت انقلابی فعال پرتحرک داشتیم کار پیش رفته است. من به طور قاطع عرض میکنم که اگر مدیریت در بخشهای مختلف کشور متدین باشد و انقلابی باشد و کارآمد باشد همه مشکلات کشور حل خواهد شد. ما مشکل غیر قابل حل در کشور نداریم. ما بنبست نداریم. ما راهی را که نتوانیم حرکت کنیم و پیش برویم نداریم ما میتوانیم پیش برویم.
این بیانات باید در میدان عمل تحقق پیدا میکرد و کسی که درستی بیانات و حق بودن این وعدهها را تحقق خارجی بخشید شهید رئیسی بود. همه دیدند که وقتی مدیریت انقلابی کار را به دست بگیرد نتیجه چه خواهد شد.
در این روزها از خدمات انجام گرفته این شهید در مدت سه سال و اندی زیاد خواهند گفت که البته امیدوارم که اولاً بگویند و ثانیاً درست بگویند و درست نشر بدهند. حضرت آقا در پیامی که به ایشان داد ۲۲ ویژگی و صفت و خصوصیت را بیان کردند که پرداختن به هر کدام از آنها وقت مفصلی را میطلبد.
او خصلتهای ملت ایران را در خودش جمع کرده بود. لذا به تنهایی یک ملت شد؛ شهید جمهور شد. به تعبیر سید شهیدان اهل قلم شهدا از دست نمیروند به دست میآیند. شهدا سرمایه اند. لذا برای ملت ما مایه برکت شد. روحانی فاضل و با اخلاص و مجاهد و دارای سعه صدر و مومن.
شعار وفاق نداد اما با همه تعامل و همدلی داشت. تلاشگر و خستگی ناپذیر بود. در هر حال مشغول امید آفرینی بود. ولایت مداری را در مقام عمل نشان داد فقط شعار نداد. با همت و اخلاق مدار، متواضع و فروتن، ظلم ستیز و فساد ستیز، مردمدار و یار مظلومان و حامی محور مقاومت، پر عاطفه و یتیم نواز و دلسوز به حال محرومان و نیازمندان و ساده زیست بود. ارادت عمیق و واقعی به قرآن و عترت طاهره علیهم السلام داشت. صریح اللهجه و صادق و زلال بود. اهل انس با شب و سوز و اشک و توسل و توکل بود. او شهید زندگی کرد. سلام بر ابراهیم به خاطر همه فضائلی که داشت.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «سید القوم خادمهم» او این روایت را عملاً معنا کرد که قدرت و ریاست در فرهنگ اسلامی معنای دیگری دارد. اهل دنیا وقتی به پست و مسئولیتی میرسند از عناوین خودشان استفاده میکنند تا دنیای خودشان را آباد میکنند و بهره بیشتری ببرند. اما اسلام میگوید که باید از مسئولیت برای خدمت به مردم استفاده کنید.امیرالمومنین بعد از اینکه نامه را به مالک اشتر دادند آخرش دعا کردند که یا سعادتمند شوی یا شهید شوی؛ یعنی کارگزار در نظام جمهوری اسلامی یا آخر کارش سعادت است یا شهادت.
حضرت آقا هم در تعریف قدرت فرمودند: قدرت در فرهنگ اسلامی یعنی خدمت به انسانیت و خدمت به ارزشهای بشری از موضع قوی نه از موضع ضعف. در منطق اسلامی قدرت و عزت و آبرو و خوشنامی و امکانات فقط و فقط برای خدمت به مردم و حرکت دادن خود و جامعه و کشور در راه نظام مقدس اسلامی و رسیدن به آرمانهای بلندی است که انسانها نیازمند به آن هستند.
این میشود مسئول جمهوری اسلامی؛ نه اینکه برود تفریحات میلیاردی کند بعد هم که بگویند چرا خودش بگوید میخواهم بروم یکی دیگر هم بگوید خب رفته است چه اشکالی دارد با پول خودش رفت. برود اشکالی ندارد ولی مسئولیت قبول نکند. مسئول که شد باید زندگی اش فرق کند.
با همین روحیه خدمت و تبعیت از ولایت شهید رئیسی وارد میدان شد و خدمات بزرگی انجام داد. برای او خدمتگزاری تعطیلی نداشت. چون به نظرم جلسه بزرگداشت ایشان به خوبی برگزار نشد در استان؛ من این خطبه را بیشتر به ایشان میپردازم. او از کار برای مردم خسته نمیشد. در طول هفته در تهران کار میکرد و دو روز آخر هفته را سفر استانی و محلی و روستایی داشت. اقتصاد ایران در دوران او به موفقیتهای بزرگی رسید؛ ولو عدهای بخواهند کتمان کنند و تحریف و تکذیب کنند اما واقعیات همه ثبت است.
کنترل متغیرهای پولی، پایداری ساختار انرژی اعم از گاز و برق و آب، نهضت ملی مسکن و صدها مورد دیگر که در این روزها بیان میشود باعث شد شاخصهای کلان اقتصادی جهش پیدا کند. باید بگویم که شهید رئیسی نماد اعتماد به ظرفیتهای داخلی بود. اینهایی که عرض میکنم کلید واژههایی است که باید روی آن کار شود.
او در عمر کوتاه خدمت به مردم و کشور ثابت کرد که نباید کشور را معطل اراده دشمنان کرد. نباید دنبال نسخههایی مثل برجام و fatf و امثال ذالک بود. او به تعبیر رهبر انقلاب فردای کشور را فدای امروز نکرد و در عین حال که به ثبات اقتصادی امروز اهتمام داشت بر روی اصلاحات بنیادین اقتصادی هم سرمایهگذاری کرد.
عضویت ایران در شانگهای، عضویت ایران در بریکس، ورود ایران به عنوان نقش آفرین مهم به اوراسیا و ترمیم روابط با برخی کشورهای عربی و آفریقایی و دریافت بدهی قدیمی از انگلیس که من اینها را فقط لیست میکنم که هر کدام توضیح مفصل دارد مثلاً همین بدهی انگلیس را ببینید که قبل از انقلاب ایران با انگلیس قراردادی بست مبنی بر دریافت یک تعدادی تانک انگلیسی و بعد از انقلاب انگلیس دبه کرد و تحویل نداد و پولش را هم نمیداد. که بالاخره بعد از چند دهه مرحوم شهید رئیسی وارد شدند دنبال کردند و موفق شدند که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی را از انگلیس بگیرد.خیلی از کارهای ایشان را مردم مطلع نیستند.
شکست حصار تحریم نفت ایران؛ در زمان ایشان ایران موفق شد فروش نفت خودش را به بیش از سه میلیون بشکه برساند اما الان دوباره میخواهند برگرداند. هفت ماه از مردم مقتدر و مظلوم غزه دفاع فعال کرد و وعده صادق توسط ایشان و زمان ایشان انجام شد و هیمنه اسرائیل را شکست. گسترش روابط ایران و روسیه و توجه به همسایه گرایی و دیپلماسی منطقهای.
البته او را هم زیاد طعنه زدند. الان هم بعضیها بیانصافی میکنند. خدمات او را کتمان میکنند. گاهی دیده میشود در یک مصاحبه دارد کارها را بیان میکند و دو ساعت صحبت میکند یک کلمه از خدمات شهید نمیگوید با اینکه در زمان او و توسط او سر کار آمده است. این بیانصافی است اگرچه همه اینها برای او فضیلت میشود.
عدهای حتی جمعیت شرکت کننده در مراسم و تجلیل از او را تحمل نمیکنند. که حالا من نمیخواهم دیگر وارد بعضی از حرفها شوم. این عبارت آقا را هم توجه بفرمایید: «برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت از این رو آزردگیهایش از ناسپاسیها و طعن بعضی بدخواهان مانع تلاش شبانه روزیاش برای پیشرفت و اصلاح او ما نمیشد» این هم تاییدی است که رهبری راجع به این ویژگی ایشان دارد.
همان روزی که از کرملین آمده بود کرج یکی دو ساعتی شاید خدمت ایشان بودیم نکات خیلی ارزنده و جالبی را راجع به همین فعالیتها و افراد و برخوردها گفتند که البته اسم کسی را نمیبردند.
همراهان شهیدش هم هر کدام برجستگیهایی داشتند. مرحوم شهید آل هاشم نماینده حضرت آقا در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز روحانی خدوم و ارزشمند و مردمی و دوست داشتنی و فعال که اهل ارتباط با همه اقشار جامعه بود. یک هفته قبل از شهادتشان هم با ایشان در یک جلسهای بودیم. خیلی انسان خاکی بود. خودش کارها را انجام میداد خودش تماس میگرفت.
یا شهید امیرعبداللهیان دیپلماسی کشور و روابط با جامعه جهانی را توسعه داد و در مسیر آرمان فلسطین فعال بود؛ به طوری که به او وزیر مقاومت فلسطین میگفتند. دیگران هم همه با هم امام رضایی شدند و به خدمت معبود رسیدند. روح همهشان شاد؛ برای همه کسانی که در مسیر اعتلای کلمة الله و ارزشهای دینی و انقلابی قدم برداشتند و از این دنیا رخت بر بستند صلواتی بفرستید.
اول خرداد آغاز محاصره اقتصادی ایران توسط آمریکای پلید بود. از کودتای ۲۸ مرداد سال ۳۲ تا پیروزی انقلاب در همه امور سیاسی اقتصادی و نظامی و هرچه که فکر کنید آمریکا نقش داشته و مستقیم دخالت میکرده در کارهای ایران. ۱۳ آبان بعد از انقلاب این دست قطع شد و بعد رسید به ۱۳ آبان که لانه جاسوسی به تصرف دانشجوها درآمد آمریکا بزرگترین لطمه را از ایران خورد و حیثیت نداشتهاش را بر باد رفته دید.
لذا از همان موقع شروع کرد سنگ اندازی کردن و اقدام به توقیف داراییها کرد و قطع رابطه کرد و تحریم کرد و محاصره اقتصادی علیه ایران اسلامی را در اول خرداد سال ۵۹ کلید زد. و تا امروز هم ادامه داده و هر سال هم تشدید کرده خودشان هم گفتهاند تحریم میکنیم و تحریمهایمان هم فلج کننده است. متاسفانه اروپاییها هم تا مقدار زیادی آمریکا را همراهی کردند.
اما مردم تحت تعلیم اسلام و رهنمودها و رهبریهای امامین انقلاب سختیها را تحمل کردند. امام به مردم یاد داد که محاصره اقتصادی هدیهای است برای کشور. و و حضرت آقا هم تاکید فرمودند «برای علاج تحریمها دو مسیر خنثی سازی تحریمها و غلبه بر آنها و رفع تحریم وجود دارد. ما مسیر رفع تحریم را یک بار امتحان و چند بار مذاکره کردیم اما به نتیجه نرسید . اما مسیر غلبه تحریمها ممکن است در ابتدای کار سختیها و مشکلاتی دارد اما خوش عاقبت است» یعنی بیگانگان را رها کنید.
در دهه ۹۰ فشار آوردند برای مذاکره. مذاکرات انجام هم شد اما میانگین رشد اقتصادی ۸ ساله دولت تدبیر و امید حدود صفر درصد بود که به تعبیر آقا شد یک دهه عقبماندگی. آن دولت هم شد دولت عبرت. که ریشه بسیاری از ناترازیهایی که در حوزه انرژی و آب و برق امروز کشور درگیر آن است در همان دهه است.
اقدامات دولت شهید رئیسی نشان داد در طول سه سال که معمولاً دولتها در سه چهار سال اول یا دوره اولشان دوره استقرارشان است که مدیران را میچینند و کارها را دنبال میکنند در همین سه سال ایشان ایجاد تحول کرد. رشد اقتصادی صفر درصدی کشور آن هم در شرایط کرونا و بحران کالاهای استراتژیک که بعد از جنگ اوکراین کل دنیا را فرا گرفته بود به بیش از چهار و نیم درصد رسید. در ۸ سال صفر درصد بود و در این سه سال شد چهار و نیم درصد.
مردم نباید تجربههای قبلی مذاکره و بدعهدیها را فراموش کنند. حالا باز متاسفانه این توجهها نادیده گرفته میشود و نگاه به بیرون در حال تقویت شدن است. ما خیری ندیدیم از نگاه به بیرون. اخیرا باز راجع به غنیسازی اورانیوم که جز لاینفک منافع ملی ماست حرف میزنند که ما برای به دست آوردن این فناوری شهید دادیم و هزینه زیاد کردیم. وقتی غنی سازی در ایران پیشرفت کرده یعنی توطئههای دشمنان شکست خورده و امروز غنیسازی نماد هویتی و غرور و افتخار ملی و خط قرمز ماست.
در رفتار آمریکا در این مذاکرات تغییری نسبت به قبل دیده نمیشود لذا حقوق ملت نباید در هیچ زمانی به تاخیر بیفتد. دوستان مذاکره کننده قطعاً این مطالبه مردمی را توجه دارند که درباره مسائل دفاعی و موشکی و امثال اینها مذاکره ای ندارند و غنی سازی هم حق مسلم ملت ایران است و هیچ تاسیسات غنیسازی نباید در ایران تعطیل شود.
نکتهای را خلاصه عرض کنم از ۴۱ بند برنامه اقدام تالیف شده ایران به گروه ویژه اقدام ملی به عنوان اف ای تی اف ۳۹ بندش توسط ایران در حال اجرا است. دو بند دیگرش که شامل کنوانسیون یا موافقتنامه پالرمو و سی اف تی است هنوز اجرایی نشده است. کنوانسیون پالرمو یعنی معاهده مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی. به معنایش دقت کنید. و موافقتنامه سی اف تی یعنی معاهده مقابله با تامین مالی تروریسم. ببینید اینها از کجا پول میآورند.
این دو تعهد فقط مانده! طبق این تعهد باید تعریف غربیها را از تروریست و کسانی که کمک مالی به آنها میکنند را بپذیریم. یعنی نام و اطلاعات کامل تجاری و اقتصادی کسانی که با آنها رابطه اقتصادی داریم را باید بیان کنیم. اولاً تروریست را آنها تعریف میکنند که کیست که یک وقت گفتم سپاه پاسداران تروریست است.
مسیر خطرناکی را باید طی کرد تا آنها بتوانند راه را بر ما با عناوینی مثل مشکوک به پولشویی یا تامین مالی تروریسم ببندد. ضمناً آقایان حتماً توجه داشتند که بند ششم کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم هیچ حق شرط و تحفظی را برای پذیرش سی اف دین نمیپذیرد.
حالا سوال این است که آیا قبول کنوانسیونهایی مثل پالرمو و cft در حالی که تحت تحریم آمریکا هستیم کمکی به اقتصاد کشور میکند؟ آن هم درست در زمانی که دارند رجز میخوانند و لاف میزنند. قطعاً خیر. چون مشکل اصلی تحریمها تحریمهای ثانویه آمریکا علیه کشور است. که در صورت داشتن معاملات تجاری و اقتصادی با ایران مطرح میشود.
البته پیام مردم ایران به زیاده گوییهای آمریکا یک شعار است که همیشه روز جمعه میدهند.
نزدیک به ۸۰ سال قبل در ۲۶ اردیبهشت سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونی به بهانه هولوکاست اشغال شد و امروز او با حمله به چادرها و سوزاندن زنان و کودکان فلسطینی هولوکاست واقعی راه انداخته و کسی هم جلوی او را نمیگیرد. البته یمن او را و اربابش را مستاصل کرده است. ما هم به توان خودمان در این جمعه او را لعن میکنیم.
بحثم راجع به پالرمو بود. آقایان حتماً توجه داشته باشید وزیر وقت خزانه داری آمریکا در سال ۲۰۱۹ گفت آمریکا از طریق fatf به دنبال کشف و مسدود سازی راههای دور زدن تحریمها است. خودشان دارند میگویند. خلاصه نباید وضعیت تولید و اشتغال و رشد اقتصادی معطل این مسائل بماند.
مسیر شهید رئیسی آزموده شده است نباید کنار گذاشته شود. الان خود آمریکا دچار گرفتاری بی برقی است. ۵ ایالت از ۵۰ ایالتش حدود ۲۴ هزار مشترکش در خاموشی مطلق هستند. بعد ایران را متهم میکنند.
هفته قبل هم عرض کردم که دوستان شفاف سازی کنید به مردم زمان قطع را اعلام کنید و دست کسانی که شیطنت میکنند و قطعاً شیطنت میکنند -که دیدیم شما خودتان هم ملاحظه کردید توطئه میکنند و میخواهند ناراحتی درست کنند- یک وقت در صف دشمن قرار نگیریم. میخواهند عصبانی کنند. باید جلوی این شیطنتها گرفته شود. هفته پیش هم توجه دادیم که اتفاقاً در طول هفته واقع شد.
۲۷ اردیبهشت روز ملی ارتباطات و روابط عمومی را به همه اعضای محترم روابط عمومی دستگاههای دولتی و خصوصی تبریک عرض میکنم امیدوارم در راستای ماموریتهایی که بر عهده دارند به نحو احسن فعالیت کنند. و در معرفی درست و واقعی دستگاه خودشان کوشا باشند. توجه هم داشته باشند که کار روابط عمومیها با تبلیغات فرق فاحش دارد. روابط عمومی مامور تبلیغ دستگاه خودش نیست. این نکتهای بود که برای اهلش عرض کردم.
۳۰ اردیبهشت هم روز ملی جمعیت است که هرچه بگوییم کم است. الان سالانه زیر یک میلیون فرزند آوری داریم. و این بسیار خسارت بار است.
زائرسرای استان البرز در مشهد الرضا را هفته گذشته بازدید کردم و از سیر کار مطلع شدم برای بار چندم. زمینی که آنجا گرفته شده به مساحت ۹۶۴ متر مربع است که خراسان رضوی در اختیار استان البرز قرار داده است. نزدیک به ۸۵۰۰ متر مربع در ۱۰ طبقه که سه طبقهاش منفی است ساخته شده است. سعی شده است که همه امکانات تا جایی که مکان و قوانین اجازه میدهد دیده شود. ۶۶ سوئیت ۳۰۰ تخت هتلی و بیش از ۱۰۰ نفر به صورت اردویی در آن قرار میگیرند در یک زمان و نزدیک به ۷۰ درصد سازه پیشرفت داشته و قریب به ۷۰ میلیارد هم توسط شهرداری و بعضی از خیرین تامین مالی شده تا حالا. تجهیزات لازم مثل بالابر و گرمایش و سرمایش خریداری شده و در حال اجرای نمای ساختمان هستند. و البته تجهیزات هتلی و ظریف کاریش مانده که از شما تقاضا میکنیم به شمارههایی که داده میشود کمکهای خودتان را واریز کنید؛ ولو اندک باشد. کم هم که باشد شما در آن خیر نقش دارید. هتل بعد از اینکه ساخته شد وقف میشود و عایدات آن برای مستمندان و زائر اولیها خواهد بود. و تحت نظارت نماینده ولی فقیه در استان اداره میشود. حضرت آقا دستور دادند مردم برای رفتن به مشهد نباید دردسر بکشند و آنجا معطل شوند از مستضعفان. در آنجا ساختمانی ساخته شود که فقط افراد خودشان را که به مشهد رساندند از امکانات آنجا بهره ببرند لذا به نمایندگان ولی فقیه دستور داده شد در سراسر کشور که با شهرداری مشهد صحبت شد و زمینهای در اختیار قرار داده شد و مردمی ساخته میشود و بعد هم وقف میشود برای حضرت رضا و آنجا در اختیار استان قرار میگیرد. قسمت اعظمش تمام شده و انشالله شما کمک میکنید که این امر هم پایان پیدا کند و باقیات صالحاتی برای همه باشد.
در این سالها هیئت امنایی تنظیم شده از استاندار و شهردار و بعضی از مسئولین و افراد حقیقی اینها مستمراً این کار را کردند و از ویژگیهای آنجا این است که اگر کسی بپرسد کجا دارد خوب کار میکند همه البرز را به حمدالله حواله میدهند. فاصلهاش تا حرم مقداری زیاد است حدود سه چهار کیلومتر اما برای آن هم تمهیدی اندیشیده شده.
نکته دوم این است که گود حصارک کرج بنده دو بار به صورت محسوس رفتم و غیر محسوسش بماند رفتم آنجا و خواستم آقایان را که این آیا مشکل شهر هست یا نیست؟! چه کسی میخواهد این را حل کند؟ مسئولین را متوجه خطر آن کردهام. علاوه بر آثار بد بصری و تربیتی و ترک فعل و امثال اینها که دارد خطر جانی دارد. باید زودتر خبری بدهند جهت کاری که بنا دارند انجام بدهند لااقل تا هفته آینده و زمانبندی لازم را هم بکنند و به مردم هم اعلام کنند و الا ناچار میشویم جور دیگری و صحبت دیگری را با عزیزان داشته باشیم. زمین بزرگیست شاید بیش از ۶۰۰ متر به اندازه یک ساختمان سه طبقه گود است. ۷۲ خانه آن طرفش در حال ریزش است. خب این را چه کسی باید زودتر رسیدگی کند؟ خود شهر باید این کار را دنبال کند و تمام کند.
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾