۱۴۰۴/۰۳/۰۹

سردبیر

وصیت‌نامه امام؛ راهنمای اصول انقلاب و مقابله با تحریف‌ها

متن کامل خطبه نماز جمعه ۱۴۰۴/03/09

استان البرز، شهرستان کرج

توسط آیت الله حسینی همدانی

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرِّحیمِ

اَلحَمدُالله رَبِّ العالَمینَ وَالصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ

اَلعَبدِ المُوَیَّد وَالرَّسولِ المُسَدَّد اَباالقاسِمِ المُصطَفی مُحَمَّد

وَ عَلی آلِه الطَّیِبینَ الطّاهِرینَ المَعصُومِینَ سِیَّما بَقِیَّهِ اللهِ الاَعظَم فِی الاَرَضِینَ

وَاللَعنَهُ الدّائِمَه عَلی اَعدائِهِم اَجمَعینَ مِنَ الآنِ اِلَی قیامِ یَومِ الدّین

بندگان خدا اوصیکم و نفسی بتقوی الله.

در حال تکمیل…

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ‏

اَلحَمدُالله رَبِّالعالَمینَ اَلصَّلاهُ وَالسَّلامُ عَلی سَیِّدِ الاَنبیاء وَ المُرسَلینَ اَبَالقاسِمِ مُحَمَّد

وَ صَلِّ عَلَی اَمیرِالمُؤمِنینَ عَلیِ بنِ اَبی طالِب وَ عَلَی فاطِمَهَ الزَّهرا سَیِّدَهِ نِساءِ العالَمینَ

وَ عَلَی الحَسَنِ وَ الحُسَینِ سَیِّدَی شَبابِ اَهلِ الجَنَّه وَ عَلَی عَلیِ بنِ الحُسَینِ وَ مُحَمَّدِ بنِ عَلی

وَ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّد وَ موسَی بنِ جَعفَرِ وَ عَلیِ بنِ موسی وَ مَحَمَّدِ بنِ عَلی وَ عَلی بنِ مُحَمَّد

وَالحَسَنِ بنِ عَلی وَ الخَلَفِ القائِم الحُجَّه حَجَجِکَ عَلی عِبادِک وَ اُمَنائِکَ فِی بِلادِکَ

خودم و همه شما خواهران و برادران ایمانی را به رعایت و تقویت و تسدید تقوای الهی دعوت می‌کنم.

 

در هفته پیش رو مناسبت‌های مختلف ملی مذهبی و معنوی مربوط به ایام ذیحجه و خرداد داریم. اولاً هفتم ذیحجه شهادت مولانا باقر سلام الله علیه را به شما تسلیت عرض می‌کنم. در نوبت‌های قبل راجع به اوضاع سیاسی جامعه آن روز و رفتار سیاسی امام نکاتی را عرض کردم.

از اساسی‌ترین کارهای امام باقر ایجاد تشکیلات و بعد کمک فکری مستمر و بعد بصیرت افزایی به شیعیان بود. همان کاری که امروز هم عناصر فرهنگی ما باید به خوبی و به درستی انجام دهند؛ تشکیلات داشته باشند، کمک فکری مستمر و بصیرت افزایی، تا بشود در مقابل فعالیت‌ها و توطئه‌های پیچیده دشمنان خود را حفظ کنیم. دوستانی که کار فرهنگی و تشکیلاتی انجام می‌دهند این را باید تقویت کنند.

امام از هر فرصتی برای تبیین اسلام ناب استفاده می‌کرد. تفسیر درستی از مبانی و عقاید و احکام الهی را برای بدنه مردم بازگو می‌کرد. البته در رسوا کردن طاغوت و طاغوتیان کم نمی‌گذاشت.

در این نوبت فقط به فضیلتی از امام اشاره می‌کنم. مرحوم ابن شاذان قمی در کتاب الفضائل روایتی را از پیغمبر اکرم نقل می‌کند که حضرت درباره امام باقر اینگونه فرمود که هر کس دوست دارد خدا را در حالی ملاقات کند که چشمش روشن است ولایت امام باقر علیه السلام را داشته باشد. «من أحبّ أن يلقى اللّه و هو قرير العين، فليوال محمد الباقر عليه السّلام» مرحوم مجلسی هم در بحار جلد بیست و هفتم این روایت را آورده است.

روایت توضیح مفصلی می‌خواهد خیلی کوتاه رض می‌کنم که اگر کسی بخواهد در لقاء الهی قریرالعین باشد که این قریرالعین یک واژه قرآنی است یعنی روشنی چشم یعنی اگر کسی می‌خواهد چشمش روشن باشد در وقت لقاء خدا یعنی در آرامش باشد کنایه از آرامش دل است کنایه از چیزی است که مایه سرور قلب است چنین کسی باید ولایت امام باقر علیه السلام را داشته باشد.

در آیات و روایات برای قرة العین و قریرالعین مصادیقی گفته شده است که به تعدادی اشاره می‌کنم. در دعای ابوحمزه ثمالی خداوند تبارک و تعالی را به عنوان قرة العین معرفی کرده است. در روایات اهل بیت علیهم السلام به عنوان قرة العین معرفی شده‌اند؛ و رسول خدا از نماز به عنوان قرة العین نام برده است. پاداش‌های نیکی که در آخرت برای اهل ایمان و طاعت وجود دارد به عنوان قرة العین در آیه ۱۷ سوره مبارکه سجده نام برده شده است. یا در آیه ۷۴ سوره مبارکه فرقان خانواده و فرزندان را مایه قرة العین نام می‌برد «وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا». یعنی فرزندانشان را نور چشم می‌خواندند که موجب رشد در تمام مراتب باشند تا آنجایی که پیشوای اهل تقوا باشند.

امام سجاد علیه السلام در دعای سحر مال و دارایی را باعث روشنی دل می‌داند. و امیرالمومنین علیه السلام در روز جنگ جمل دعایی را خواندند از نعمت‌های الهی به عنوان قرة العین نام بردند «کم من نعمة اقررت بها عینی». یا حضرت خضر به امیرالمومنین علیه السلام می‌گوید در آخرت مواقف فراوانی وجود دارد که برای شیعیان حضرت موجب قرة العین است.

در خود قرآن کریم مصادیقی آمده مثلاً در آیه ۲۶ مریم، خدای تعالی پس از ولادت حضرت عیسی به مادر مکرمه‌اش یعنی مریم فرمود «فَكُلِي وَ اشْرَبِي وَ قَرِّي عَيْنًا» بخور و بنوش و چشمت روشن باشد. چه چیزی باعث آرامش دل و روشنی چشم می‌شود؟ مواردش فراوان است مثلاً عبادت، معیت با ولی امر و نیکی به پدر و مادر، نصرت الهی، نابودی دشمن «الحمدلله الذی اقر عیوننا بخذلان عدوک».

خلاصه همه این چیزهایی که در قرآن و روایات و ادعیه به عنوان قرة العین آمده از برکات ولایت امام باقر علیه السلام است. در خاطر شریفتان هست که امام باقر یکی از اهالی کاروان کربلا و شاهد حماسه‌های عاشوراست. او دید و شنید که در یکی از منازل برای امام حسین علیه السلام خبر شهادت مسلم بن عقیل را آوردند.

نهم ذی‌الحجه حضرت مسلم و هانی به شهادت رسیدند.  شخصیت مسلم بسیار خاص است باید در یک وقتی مستقلاً به آن بپردازیم و ویژگی‌های شخصیتی او و پدرش عقیل را برای شما بگوییم. عده‌ای گمان می‌کنند که فقط طفلان مسلم در کربلا شهید شدند در حالی که در جریان حماسه کربلا و حمایت از ولایت، غیر از حضرت مسلم، فرزندان، برادران و برادرزادگانش هم در رکاب امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند. حتی می‌نویسند وقتی دشمن به خیمه‌ها حمله کرد و خیمه‌ها را به آتش کشیدند دختر مسلم فرار کرد و بعد به زیر دست و پای اسب‌ها به فیض شهادت رسید. همسرش که دختر گرامی امیرالمومنین علیه السلام است یک سال بعد از واقعه کربلا دق کرد. مسلم همه هستی‌اش را گذاشت.

امام باقر شاهد همه این جریانات بود. امام باقر علیه السلام شاهد حماسه‌های روز عاشوراست. او دید که حسین سلام الله علیه چگونه غریبانه طفل صغیرش را روی دست گرفت و آن ملعون ازل و ابد چگونه از گوش تا گوش این طفل را با تیر سه شعبه هدف قرار داد. الا لعنت الله علی القوم ظالمین و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون.

ششم ذی‌الحجه هر سال یادآوری می‌کند که چگونه زائران خانه خدا در سال ۶۶ در بلد امن الهی به شهادت رسیدند. هرجا یکی از عبادات واجب ماست که جهات سیاسی و اجتماعی آن به اندازه بعد عبادی آن بلکه بیشتر مسئله دارد و مطلب دارد. جهات سیاسی آن خیلی بیشتر است.

در ایام حج قرار داریم و عن قریب یوم الترویه حجاج ما می‌روند برای عرفات و منا و مشعر و حالاتی معنوی را درک می‌کنند. حج فرصتی است تا در قضایای مهم جهان اسلام تشریک مساعی و تصمیم گیری شود؛ و نقشه‌های شومی که مستکبرین برای کشورهای اسلامی کشیدند اطلاع رسانی و خنثی سازی شود.

امامین انقلاب به خصوص امام که احیاگر حج ابراهیمی در دوران معاصر است راجع به احیای حج که باید استکبار ستیز و وحدت بخش و نماد وحدت اسلامی و امت اسلامی باشد و وظیفه‌ای که حجاج در ایام حج دارند نکات فراوانی را فرمودند.

امام فرمود: «حج تجلی و تکرار همه صحنه‌های عشق آفرین زندگی یک انسان و یک جامعه متکامل در دنیاست. (خوب به این عبارات امام توجه کنید) و مناسک حج مناسک زندگی است؛ و از آنجا که امت اسلامی از هر نژاد و ملتی باید ابراهیمی شود تا به خیل امت پیغمبر پیوند بخورد و یکی گردد و ید واحد شود، حج تنظیم و تمرین و تشکیل این زندگانی توحیدی است».

این دید را به حج نگاه کنید و مقایسه کنید با دید افراد سکولار و کسانی که می‌گویند دین از سیاست جداست. «در حج باید بررسی از اوضاع مسلمین در هر سال بشود که مسلمین در چه حال هستند این سفر حج برای این مسائل بوده. برای قیام ناس بوده. برای این بوده که مسلمین مشکلات مسلمین را درک کنند و در رفع آن کوشش کنند».

اگر واقعا حج با همه آن چیزی که اولیا دین گفتند انجام شود باید معضلات ملل اسلام حل شود. امروز مسئله آزادی قدس شریف از دست کثیف‌ترین و منفورترین انسان نماهای ددمنش باید دستور کار متولیان اداره حج و خواسته حجاج باشد. کسی که فلسفه سیاسی حج را درک کرده باشد نمی‌تواند نسبت به مسئله فلسطین و مظلومیت غزه در این کنگره عظیم بی‌تفاوت باشد. قطعاً باید حرکتی انجام بگیرد.

حضرت آقا فرمودند: «یکی از وسایلی که در حج باید مورد توجه قرار گیرد مسئله فلسطین است. مسئله فلسطین مسئله اول دنیای اسلام است». حالا حج بیاید و برود هیچ اقدامی و هیچ حرکت بازدارنده‌ای پیش نیاید.

یا حضرت امام رضوان خدا بر او فرمودند: «حج بی برائت، حج بی وحدت، و حجی که از آن هدم کفر و شرک بر نیاید حج نیست. امروز جهان اسلام به دست آمریکا گرفتار است. شما باید برای مسلمانان قاره‌های مختلف جهان پیامی از خداوند ببرید پیامی که به غیر از خدا بردگی و بندگی هیچکس را نداشته باشید». این پیام حج است.

ما هم همراه حجاج بیت الله از این مصلی -که در روایت دارد شرکت در نماز جمعه برای کسانی که امکان حضور در حج را ندارند پاداشی مشابه دارد- بر اسرائیل لعن می‌فرستیم.

حضرت امام فرمودند: « سنت پیغمبر و اعلان برائت کهنه شدنی نیست و نه تنها اعلان برائت به ایام و مراسم حج منحصر نشود که باید مسلمانان فضای سراسر عالم را از محبت و عشق نسبت به ذات حق و نفرت و بغض عملی نسبت به دشمنان خدا لبریز کنند و به وسوسه خناسان و شبهات تردید آفرینان و متحجرین و منحرفین گوش فرا ندهند و لحظه‌ای از این آهنگ مقدس توحیدی و جهان شمول اسلام غفلت نکنند». ما هم بدون غفلت شعار همیشگی خودمان را علیه نماد استکبار که آمریکاست سر می‌دهیم.

دو روز مهم دیگر در این هفته است که پایان چله کلیمی است. شخص بامعرفتی که انشاالله معرفتی برای خودش کسب کرده برای قربانی کردن همه منویات غیر الهی آماده می‌شود. آن دو روز، روز عرفه و عرفان و عید قربان و تقرب الی الله است.

نهایت خلقت انسان این است که به قرب الهی نائل شود. همانطور که در دعا می‌خوانیم یا غایة الطالبین یا غایت رغبة راغبین و منتهی امل الراجین یا غایة کل رغبه و یا منتهی کل مسئله یا غایة آمال العارفین. نهایت قرب الهی است.  قرب الهی البته بدون معرفت ممکن نیست. باید به عرفان رسید که جای آن عرفه است.

انسان به غایت خلقت خودش بدون معرفت الهی نمی‌رسد؛ و یادمان باشد که راه رسیدن به معرفت الله معرفت النفس است. خودشناسی است. از رسول خدا سوال شد که راه رسیدن به معرفت حق چیست؟ حضرت فرمودند معرفت النفس یعنی خودت را بشناس تا خدا را بشناس. یعنی انسان باید خودش را بشناسد. روز عرفه معرفت انسان باید با گردش در خود بالا برود.

انبیا الهی برای همین مبعوث شدند تا انسان را کمک کنند تا به معرفت الهی برسد. در این روز که روز نیایش است برای همه چیز دعا کنید؛ گذشته از اینکه معرفتتان را بالا می‌برید و خودتان را در عرفان الهی غوطه ور می‌کنید برای مادیات و معنویات و مسائل جهان اسلام و مسائل داخلی کمبودها و مشکلات جوانان در وقت دعا همه چیز را در نظر داشته باشید.

تا برسید به عید قربان و در آن روز همه خودخواهی‌ها و هواهای نفس را از سر ببریم و از هر چیزی غیر خداست چشم امید خودمان را قطع کنیم. پیشاپیش این ایام را تبریک عرض می‌کنم و درخواست دارم که دوستان به استقبال عید غدیر هم بروید. بعضی وقت‌ها دیده می‌شود که به استقبال محرم می‌روند که این کار درستی نیست محرم را بگذارید به وقت خودش. این روزها تا غدیر و بعد از غدیر، مباهله را باید توجه و اهتمام داشته باشید. بعد از مباهله شروع کنید برای محرم. بحث غدیر و مباهله را استقبال کنید و تبلیغ کنید و جدی بگیرید.

 

سالگشت چهاردهم و پانزدهم خرداد سه رویداد مهم دیگر اتفاق افتاده است. خیلی مختصر عرض می‌کنم ارتحال حضرت امام و رهبری رهبر معظم انقلاب و قیام ۱۵ خرداد.

هر سال نکته‌ای از امام و خط امام اینجا برای شما مطرح کردم. اولاً در زمان کسالت امام و قبل‌تر از آن به خاطر کهولت سن و سالمند بودن حضرت امام تصور نبودن امام همه مردم بلکه مستضعفین جهان را آزار می‌داد و نگران می‌کرد. حضرت آقا سه روز بعد از فقدان امام فرمودند «خدا می‌داند که در طول این ۱۰ سال فکر چنین روزی همیشه دل ما را لرزانده بود. نمی‌دانستیم دنیای بدون امام چگونه قابل تحمل است».

پیام خود حضرت آقا هم به مناسبت وفات امام جالب است بخشی از آن را می‌خوانم « هیچ روزى چون چهاردهم خرداد نبود که در آن، طوفان مصیبت و عزا بر این مردم تازیانه‌ى غم و اندوه فرود آورد؛ ایران یک دل شد و آن دل در حسرتى گدازنده سوخت، و یک چشم شد و آن چشم در مصیبتى عظیم گریست. در آن روز خورشیدى غروب کرد که با طلوع آن، هزار چشمه‌ى نور در زندگى ملّت ایران جوشیده بود».

جالب است کلماتی که امام راجع به حضرت آقا دارند و حضرت آقا راجع به امام دارند خواندنی است. در نکته ای امام درباره حضرت آقا فرمودند: « کسی که آوای دعوت او به صلاح و سداد در گوش مسلمین جهان طنین انداز است. (این‌ها را من عمداً انتخاب کردم و می‌گویم چون یادآوری این‌ها تحلیل است و جریان را شناختن و دنبال کردن است. تعبیر امام راجع به حضرت آقا قبل از سال ۶۸ است) سربازی فداکار در جبهه جنگ و معلمی آموزنده در محراب و خطیبی توانا در جمعه و جماعات و راهنمایی دلسوز در صحنه انقلاب، متعهد و مبارز در خط مستقیم اسلام و عالم به دین و سیاست. او یک نعمتی است که خدا به ما داده است». حضرت امام، آقا را می‌گویند نعمتی است که خدا به ما داده است.

از آن طرف حضرت آقا راجع به امام فرمودند «ما مس بودیم و او ما را طلا کرد او کیمیا بود، او اکسیر بود، ما زندگی معمولی داشتیم او خمودگی‌ها را تبدیل به تحرک و تپش کرد و انسان ساخت».

یکی از آثار ماندگار حضرت امام که دائم باید مورد مراجعه ما باشد و حضرت آقا هم توصیه شان است، همین وصیت‌نامه ایشان است: «امروز شما جوان‌هایی که امام را ندیده‌اید مخاطب امام هستید. امام با شما حرف زده است. امام با شما صحبت کرده است. مراجعه کنید به مطالب امام، امام مجسم در همین وصیت‌نامه، بیانات و گفتارهاست. محتوای آن امامی که توانست دنیا را تکان بدهد همین چیزهایی است که در این وصیت‌نامه و مانند این‌هاست. اصول انقلاب همان چیزهایی است که دروصیتنامه و بیانات امام وجود دارد. این‌ها پایه‌ها و ستون‌های انقلاب است».

آن وقت یکی از نقاط اوج وصیت‌نامه امام این عبارت است که امام فرمود: «آنچه لازم است تذکر بدهم این است که وصیت‌نامه سیاسی الهی اینجانب اختصاص به ملت عظیم الشأن ایران ندارد بلکه توصیه به جمیع ملل اسلامی و مظلومان جهان از هر ملت و مذهب می‌باشد». خیلی مهم است. بعد الان بپرسیم آقایان چند بار مطالعه کردند؟!

به چند تا از سرفصل‌های وصیت‌نامه اشاره می‌کنم ببینید که ما در جریانات سیاسی که پیش می‌آید و در جریانات روز اگر این چراغ راه را در اختیار نداشته باشیم دشمن سرمان کلاه می‌گذارد. این انحرافاتی که از خط امام است بخشی به همین برمی‌گردد.

قیام الهی برای زدودن استبداد و استعمار: «شما ای مستضعفان جهان ای کشورهای اسلامی ای مسلمانان جهان به پا خیزید و حق را با چنگ و دندان بگیرید و از هیاهوی تبلیغاتی ابرقدرت‌ها و عمال سرسپرده آنان نترسید؛ و حکام جنایتکار که دسترنج شما را به دشمنان شما و اسلام عزیز تسلیم می‌کنند از کشور خود برانید. (آمد در منطقه دوشید و رفت؛ امام چند سال قبل دارد همین را می‌گوید) و خود و طبقات خدمتگزار متعهد زمام امور را به دست بگیرید».

عبرت از وضعیت اسفبار جهان اسلام و مستضعفین در سده اخیر در وصیت‌نامه به دقت آمده.

وحدت کلمه و برادری.

ایجاد دولت بزرگ اسلامی یا جمهوری‌های آزاد و مستقل.

نشان دادن حقیقت اسلام به جهانیان.

توجه به جنبه‌های سیاسی مکتب اسلام.

بهره‌گیری از فقه اسلام ناب برای جهان اسلام.

حضرت آقا از همان روز اول رهبریشان بر مسیر و راه امام تاکید کردند و تا امروز از مکتب امام در مقابل دشمن کینه توز عنود صیانت کردند. با استفاده از رسانه‌های قوی صهیونیستی و استکباری امروز دشمنان ما بیشتر از قبل مستمراً با شایعه‌ها و تهدیدها و تحلیل‌ها و خبرهای دروغ به دنبال تحریف امام و منحرف کردن خط امام یا التقاط در اهداف انقلاب هستند.

جهاد تبیین مهم‌ترین نقش را در حفظ امام و انقلاب و دستاوردهای او دارد. وظیفه جبهه انقلاب در این خصوص سنگین است. حضرت آقا خودشان راهنمایی کردند که برای اینکه بتوانیم در مقابل دشمنی‌های با امام و خط امام بایستیم باید اهل مقاومت و تسلیم ناپذیری بود.

در یک بیانی دارند که «تنها راه علاج دفع ضرر دشمن مستکبر در یک کلمه است کلمه‌ای که  تجربه ایران اسلامی و میراث امام برای مسلمانان عالم است و آن تسلیم نشدن در مقابل آمریکا است». البته ما استکبار ستیزی و مقابله با آمریکا را از امام یاد گرفتیم و تا فرصت پیدا کنیم علیه آمریکا شعار می‌دهیم.

بعد هم هشدار می‌دهند که «نباید اجازه داد مطرودین امام به سیاست برگردند». خیلی این نکته مهم است. دوستان اگر به طور جد روی خط امام کار کنید به خوبی حقیقت فتنه‌ها را و ریشه امام ستیزی را خواهید فهمید.

نباید از دشمنان و طرح‌ها و نفوذی‌های آنان غافل بود. تا توانستند روی دین هراسی و اسلام هراسی و تشیع هراسی و ایران هراسی و انقلاب هراسی و انقلابی هراسی کار می‌کنند. نباید خسته شد.

آقا فرمودند همه بدانید که ما امروز به روحیه انقلابی و به مشی انقلابی و به شعار انقلابی و به اصول و مبانی انقلاب امام بزرگوار مان نیازمندیم. کشور احتیاج به  این دارد. انقلابیگری را با عنوان افراطی‌گری و مانند این حرف‌ها نفی نکنید. انقلابیگری نیاز امروز کشور است. این همان درسی است که امام بزرگوار به ما داد و از این درس باید استفاده کنیم.

خلاصه ما اولاً از امام و بعد از حضرت آقا یاد گرفتیم که سیاست ما عین دیانت ماست و همه اسلام سیاسی است یعنی چه.

مجلس به بعد نظارت و تذکر خودش به دستگاه‌هایی که خلاف انجام می‌دهند توجه بیشتری داشته باشد و دقت بیشتری داشته باشد. به خصوص به وزارت ارشاد. این را جدی بگیرد. مواردی اخیرا انجام می‌شود که دیگر حمل به صحت نمی‌شود کرد. کشور فرانسه جشنواره فیلم برگزار می‌کند؛ جوایزش را سیاسی می‌دهد؛ وزیر امور خارجه‌اش در مقام تشویق به ایران توهین می‌کند؛ که وزارت خارجه ما باید از منافع ملی دفاع کند. با این حال او معلوم الحال است بالاخره بد و بیراه می‌گوید اما مسئولین ارشاد چرا به این افراد تبریک می‌گویند و تمجید می‌کنند؟ به نظر می‌رسد که مجلس باید تذکر لازم را بدهد.

دهم خرداد هم روز جهانی بدون دخانیات است که ایران هفته بدون دخانیات نامگذاری کرده است. سیگار به اصطلاح عمومی دشمن خاموش بشریت است علاوه بر سلامت اقتصاد و فرهنگ را هم خراب می‌کند. نوشتند که بالغ بر یک و نیم میلیارد نفر از مردم جهان دخانیات مصرف می‌کنند و سالانه ۸ میلیون نفر در جهان به خاطر دخانیات می‌میرند و یک میلیون و دویست هزار نفر آنها کسانی هستند که دخانیات مصرف نمی‌کنند ولی در کنار مصرف کنندگان هستند.

این خطر دارد که  باید برایش برنامه‌های تبلیغاتی علیه دخانیات را تقویت کرد. از رسانه‌ها و مدارس و فضاهای عمومی برای ترویج سبک زندگی سالم باید استفاده کرد.

راجع به بیانات حضرت آقا و وظیفه استانداران نکاتی را دارم که وارد نمی‌شوم و در نوبت دیگری عرض می‌کنم.

و مطلب آخر فرش‌های مصلی است که به همت عزیزان بالاخره در شورای شهر شهرداری این کار انجام شد انشاالله همین همت را برای صوت هم داشته باشند و کارهای دیگر را هم انشالله انجام بدهیم. این فرش‌ها نکته‌ای دارد که گفته‌ام روی آن نواری کشیده شده به صورت کمرنگ که شما توجه داشته باشید وقتی می‌ایستید پاشنه پایتان را روی آن قرار بدهید. متاسفانه در مساجد سجاده می‌گذارند  که البته هر نمازگزاری باید سجاده و مهر و تسبیح خودش به همراهش باشد سجاده‌هایی که در مساجد می‌گذارند خودش باعث بی‌نظمی است چون بعضی‌ها به خاطر اختلاف قد می‌خواهند خودشان را با جای مهر تنظیم کنند جلو عقب می‌ایستند که این باعث بی‌نظمی است. این خط‌ها به صورت باریک روی فرش‌ها کار شده دوستان وقتی می‌ایستید پاشنه پایتان را روی آن خطها قرار بدهید در نتیجه صفوف منظمی خواهید داشت. که در مصلای به این عظمت همه در صفوف یکدست و منظم بایستند برای نماز بر عظمت و هیبت کار افزوده می‌کند.

 

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾