۱۴۰۴/۰۳/۲۹

سردبیر

غلبه حق بر باطل؛ حقیقتی که به زودی محقق خواهد شد

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج، پنجاه‌وسومین جلسه درس اخلاق آیت‌الله حسینی همدانی، امام جمعه کرج، با محوریت شرح حدیث توصیه‌های رسول خدا به ابوذر برگزار شد. در ابتدای این جلسه، نقش تفکر در کمال انسان مورد توجه قرار گرفت. آیت‌الله حسینی همدانی با اشاره به توصیه رسول خدا به ابوذر مبنی بر برتری دو رکعت نماز با تفکر نسبت به عبادت طولانی اما غافلانه نقش تفکر را در به کمال رسیدن انسان مهم و اساسی دانست.

امام جمعه کرج آیه «الصلوة تنهی عن الفحشا و المنکر» را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: عامل دور نشدن ما از فحشا و منکر حضور قلب نداشتن در نماز است. وی ضمن توصیه به مطالعه اسرار نماز گفت: دو رکعت نماز با توجه یعنی بدانی تکبیر یعنی چه؛ تسبیح یعنی چه؛ گردن کشیدن در رکوع و دوبار سجده یعنی چه؛ که توجه به این اسرار نماز، نماز را متفاوت خواهد کرد.

آیت الله حسینی همدانی با بیان اینکه نماز بدون حضور قلب ارزشی ندارد و فقط رفع تکلیف است، توصیه کرد که بهتر است نمازگزار، محلی را که از مشغولیت‌ها به دور است برای نماز خود انتخاب کند؛ که هرچه انسان حضور قلب بیشتری داشته باشد سرعت قربش به خدا بیشتر خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان البرز در بخش دیگر از توصیه های رسول خدا به ابوذر به شرح مسئله حق و باطل پرداخت. وی با بیان اینکه حق و باطل به عقاید و افکار و عملکرد افراد اطلاق می‌شود، اظهار داشت: حق و باطل دائما در عالم جلوه دارند؛ و روزی حق با همه شقوقش بر باطل با همه شقوقش غلبه پیدا خواهد کرد.

آیت الله حسینی همدانی مثلی قرآنی را در شرح حقیقت حق و باطل بیان کرد و گفت: کفی و حبابی به وقت تلاطم دریا روی آب ظاهر می‌شود که توجه به آن ما را از آب دریا غافل میکند. در حالیکه آب است که آن حباب را می‌سازد. و تا این آب نباشد و تکان نخورد، کف و حباب شکل نمی‌گیرد.

امام جمعه کرج با تذکر این نکته که در پرتو آب است که حباب جلوه گری می‌کند، تصریح کرد: هر چه باطل در عالم می‌بینید ذیل حق است که نمودی دارد؛ اما به زودی از بین میرود؛ و آنچه حق است می‌ماند. همانگونه که کف و حباب از بین می‌رود و آب می‌ماند.

وی در ادامه به این سوال که چرا حق تلخ است و باطل شیرین، اینگونه پاسخ داد: خدای تعالی دنیا را محل آزمایش قرار داده است و اگر انسان در این ورطه آزمایش باطل را سخت و تلخ می‌دید و حق برایش آسان و شیرین بود که دیگر آزمایش معنا نداشت.

در ادامه آیت الله حسینی همدانی متذکر شد که انسان هم حق را می‌فهمد و هم باطل را و با اختیار خود یکی از این دو مسیر را انتخاب می‌کند؛ و کسی نمی‌تواند انسان را مجبور به عمل باطل یا حق کند.

امام جمعه کرج در پایان با بیان اینکه مشکلات به حسب ظرفیت افراد تقدیر می‌شود، بیان داشت که مومن با تحمل سختی‌ها ایمانش را تقویت و رضایت خدا را کسب می‌کند؛ اما کافر چون به دنبال راحتی است؛ می‌گوید خدا نیست و هر کاری دلش خواست می‌کند؛ و خداوند هم به مومنان وعده داده که طالبان دنیا از آخرت بهره و نصیبی ندارند.